Звездата на българския мотоциклетизъм Мартин Чой продължава своите изяви на световната сцена. Днес отборът му „EKO BMW Motorrad Racing Team” постигна много добри резултати по време на предварителните квалификации за втория кръг от Световното по издръжливост. Мартин и двамата му съотборници Карел Ханика (Чехия) и Джулиан Майер (Австрия) се наредиха на 12-та позиция в общото класиране и на 8-ма позиция в своя клас „EWC”.

Квалификациите протекоха на сухо време и за щастие нямаше инциденти. Отборът на Мартин реализира средно време за обиколка 1:28.896. Най-бърз беше тимът на „GMT94 Yamaha” със средно време за обиколка 1:27.158. След него на второ място в състезателната решетка се нареди „YART YAMAHA” с 1:27.634, а от трета позиция ще стартира „Team LRP Poland” с 1:27.854.

„Чувствам се отлично и чакам с нетърпение старта утре. С отбора ми сме готови и вярвам, че имаме шансове да атакуваме челните позиции. Отскоро имаме и нова система за пълнене на гориво, която ще оптимизира процеса и ще намали времето за зареждане с 5 секунди. Въпреки това, състезанието ще продължи цели 8 часа и всичко може да се случи. Моля се само всичко да е наред и да минем без аварии и без контузии“, сподели Мартин по телефона малко след края на квалификациите.

8-часовият втори кръг от Световния шампионат по издръжливост започва утре, в 14:00 часа, на пистата в Ошерслебен, Германия.