Най-добрият български мотоциклетист в клас 1000cc Мартин Чой пътува днес към Ошерслебен (Германия) за втория кръг от Световния шампионат по издръжливост. Пилотът на “EKO BMW Motorrad Racing Team” го очакват свободни тренировки и предварителни квалификации в четвъртък и петък. Самото състезание ще стартира в 14:00 часа в събота и ще продължи до 22:00 часа, подлагайки на изпитание издръжливостта и уменията на пилотите от всички краища на света.

Съотборници на Мартин са чехът Карел Ханика и австриецът Джулиан Майер. Тримата пилоти ще се сменят на щафетен принцип и ще се стремят да реализират възможно най-много обиколки в рамките на 8-часовото състезание.

Късметът изневери на отбора на Мартин по време на първия кръг от Световното по издръжливост „24 часа на Льо Ман“. След падане с близо 200 км/час, българинът продължи състезанието, но в крайна сметка двигателят на мотора му отказа и го принуди окончателно да се прибере в бокса.

„И аз и отборът ми сме много добре подготвени за това състезание. Надявам се и късметът да е на наша страна и да нямаме технически спънки. Каквото и да се случи, ние ще дадем най-доброто от себе си, както винаги“, каза Чой преди да се качи на самолета за Германия.