Петър Петров (Кавазаки) и Майкъл Иванов (Хускварна) ще карат този уикенд в 10-ия кръг на Световния шампионат по мотокрос в клас МХ2 в Тойчентал, Германия. След дъждът и калните бани по време на предишното състезание от шампионата в Италия, сега времето ще бъде далеч по приятно за състезателите и шансовете да вали в Тойчентал в следващите два дни са минимални.

Петър Петров завърши осми в общото класиране за миналия кръг и показа, че се намира в отлична форма, както той, така и неговият мотор. Майкъл финишира 31-и в Италия, но като се има предвид, че това е дебютният му сезон при майсторите, е постижение. В генералното подреждане за Световния шампионат Петров е 11-и с актив от 176 точки, а Иванов е 37-и с 6т. Лидер след 9 старта е Джефри Херлингс (Холандия, КТМ) с 398точки.

В събота (20 юни) са тренировъчните сесии и квалификацията за място, а в неделя от 14:00 и 17:00 часа са двата състезателни манша от Световния шампионат по мотокрос в клас МХ2 на трасето в Германия. Цените на билетите за състезанията в неделя започват от 30 евро, а най-скъпите достигат 4000 евро за специална ВИП ложа. По традиция над 25 000 човека наблюдават на живо надпреварата.