Синът на легендарния Михаел Шумахер - Мик, ще получава заплата в отбора на Хаас във Формула 1 през следващата година. Възнаграждението на 21-годишния германец ще е 600 хиляди евро за дебютния му сезон при най-добрите. "Кориере дело спорт" пише, че Хаас са направили страхотна сделка с привличането на Шумахер-младши. Тимът няма да плаща заплата на нито един от двамата си пилоти за следващия сезон.

Половината пари за Мик Шумахер се покриват от Ферари, а останалите - от спонсорски контракти на талантливия пилот. Новобранската му заплата е сред най-ниските във Формула 1.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Както е известно, Ферари държи правата на Мик и следи изкъсо развитието му. Ясно е, че при добро представяне с Хаас ще скочи в болида на Скудерията. Точно към това се стреми Шумахер-младши. 

За разлика от Мик, при съотборника му Никита Мазепин нещата стоят коренно различно - той ще кара без заплата. Руският пилот е напълно неизвестен за любителите на Формула 1. Неговото семейство ще налее около 20 милиона евро в отбора и Ф1 под формата на спонсорски договори, за да вкара своето момче в най-гледаното автомобилно състезание на планетата.

За тях това не е проблем, фамилия Мазепин държи компанията "Uralchem" - една от водещите в химическата индустрия, като състоянието на бащата Дмитрий се оценява на над 7 милиарда долара.