Отборът на Хаас първи представи болида си за предстоящия сезон 2020 във Формула 1. Американският тим показа в социалните мрежи и в официалния си сайт задвижваната с двигател на Ферари модификация VF-20. Отборът се завръща към традиционните си цветове в сиво, червено и черно. През миналия сезон болидите на Хаас бяха в черно и златисто, а тимът бе девети в класирането на конструкторите с 28 точки от 21 състезания.

"VF-20 трябва да постигне това, което не успяхме с предишната ни машина. Миналият сезон определено беше разочароващ и стъпка назад, но се надявам да сме си взели поуките и вярвам, че ни предстои по-добра година. Целта ни е да печелим редовно точки през 2020 година", коментира директорът на отбора Гюнтер Щайнер.

Пилотите Ромен Грожан (Франция) и Кевин Магнусен (Дания) ще изпробват новата кола на официалните тестове в Барселона от 19 февруари.

"Очакваме с нетърпение тестовете, в които VF-20 ще направи дебюта си на пистата. Надяваме се да направим достатъчно обиколки, да постигнем стабилност и да имаме необходимата скорост, за да бъдем напълно готови за началото на сезона. ", каза още Щайнер.

Новият сезон във Формула 1 започва на 15 март с Гран при на Австралия.