Ферари нападна остро ръководството на големия си съперник за титлата във Формула 1 Ред Бул. Според “черните кончета” основната причина “биковете” постоянно да реват от качеството на гумите за състезанията е, че болидите им не са съобразени с тях.

“Ние и Лотус сме отборите, които най-добре са настроили болидите си спрямо гумите предоставяни от Пирели. Ред Бул постоянно плачат, защото не могат да наваксат пропуснатото преди сезона. Искат гумите да се променят, за да заличат технологическото ни предимство”, изригнаха от бокса на Ферари.

Дори и в момента обаче пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел е лидер в шампионата, но по време на Гран при на Испания остана извън почетната стълбичка. Той бе избрал стратегия с три влизания в бокса, но гумите му тотално се разпаднаха и се наложи да влезе за четвърти път. Именно допълнителния пит-стоп предизвика гнева на ръководството на Ред Бул.

“Може би огромното количество информация, което ни залива, кара хората да говорят без да се замислят за близкото минало. Или просто мозъчните клетки, които контролират паметта работят доста селективно. Типичен пример за това е сагата с броя на влизанията в бокса на Гран при на Испания. Надигат се гласове, че четирите влизания в бокса, които направиха отборите са направили състезанието трудно за проследяване. Призовавам всички, които надават този вой да замълчат. Преди две години, отново на тази писта в Каталуня, както и в Истанбул, пет от шест пилоти, избраха стратегия като тази на Алонсо и Маса – точно с четири влизания в бокса. Това не е нещо ново за нашия спорт”, коментираха от Ферари.

“В момента един отбор трябва да се срамува, че избра неработеща стратегия. Само това има значение. Трябва да вземеш максимума от наличните ресурси”, допълниха от Ферари.