Шефът на Ферари Стефано Доменикали отрече да има напрежение около Фернандо Алонсо заради слабите резултати на болида от началото на сезона.

„Имаме договор с Алонсо, той е важна част от тима и трябва да работи заедно с нас в тази трудна фаза. Истината е, че трябва да подобрим колата. В Унгария не бяхме достатъчно бързи. За да израснем, трябва да подобрим аеродинамиката и положението с гумите”, сподели Доменикали пред „Гадзета дело Спорт”.

Алонсо завърши на разочароващото пето място в Гран при на Унгария, а в генералното класиране при пилотите е на трето място със 133 точки след финландеца Кими Райконен с Лотус (134 точки) и лидера Себастиан Фетел с Ред Бул (172 точки).

През уикенда пък немските медии спекулираха, че Алонсо вече мисли за преминаване в Ред Бул от следващия сезон и неговите мениджъри дори са имали среща с боса на австрийския тим Кристиан Хорнер преди състезанието в Будапеща. Самият Хорнер отрече тези информации.

„Преживяхме тежък уикенд, но целта ни е да подредим нещата и да се борим до последно за титлата. Важното е да не се поддаваме на негативните течения, това не ни помага. Трябва да запазим концентрация”, допълни босът на Скудерията.