Шефът на Ферари Стафано Доменикали изрази надежда, че „черните кончета” ще стартират поне от първите две редици в предстоящото Гран при на Великобритания на пистата „Силвърстоун” и ще може да се борят за победата.

„Искаме да намалим разликата с лидера (б.р. Ред Бул) в следващите три състезания. Ще бъдем достатъчно конкурентноспособни на „Силвърстоун”, каквито сме били в миналото. Има няколко фактора, които обаче трябва да се вземат под внимание. Гумите? Всичко ще зависи до голяма степен от времето и условията. Знаем, че трябва да постигнем добър резултат, свикнали сме да работим под такъв тип напрежение", коментира босът на Скудерията.

„Инженерите ни работят усилено, защото знаем, че не можем да си позволим пилотите ни все да започват от дъното на стартовата решетка. Целта е постоянно да сме поне на първите два реда. Разбира се, иска ни се винаги да сме на полпозишън, защото това би улеснило нещата и би ни позволило да разкриваме по-лесно потенциала на колата в състезание", допълни Доменикали.