Босът на Ферари Лука ди Монтеземоло нападна остро шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун. Повод за атаката стана изказването на британеца, че жалбата на черните кончета за неправилно изпреварване на Себастиан Фетел в Гран при на Бразилия е смешка.

“Откакто някои хора използваха определението "смешка", бих казал, че това е истинската "смешка". Да, имам предвид едно от изказванията на Екълстоун. Баща ми ме е учил да уважавам възрастните, но идва момент, когато вече не могат да контролират думите си. Затова ще спра дотук. Определено старостта често е несъвместим с определени длъжности отговорности", изригна Ди Монтеземоло.

Той продължи атаките си и към политиката на Екълстоун, който в момента забранява тестовете за млади пилоти по време на сезона, с което спъва отборите от Формула 1 да проверят на асфалт нововъведенията по болидите си.

"В крайна сметка ние сме конструктори, а не спонсори. Не съм доволен, че не можем да тестваме на писта, и че не се дават шансове на младите пилоти. В това няма логика”, продължи Лука ди Монтеземоло.