ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Трикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел обяви, че Гран При на Бразилия е било най-трудното състезание в кариерата му. Германецът се нуждаеше от четвъртото място, но още на четвъртия завой след старта се оказа последен в колоната.
 
“Това беше невероятно състезание. Състезавах се срещу всички. Те се опитаха да ме затруднят максимално. На четвъртия завой ме завъртяха, а нямаше причина за катастрофа. Усещането не беше хубаво. Имах късмет, че никой не се удари в мен, когато колата ми беше разположена срещу движението”, заяви Фетел след състезанието.
 
“Мисля, че това беше най-трудното състезание в кариерата ми, но не спирах да вярвам, че ще стана световен шампион. Имаше хора, които опитаха да ме спрат с мръсни номера. Някои неща прехвърлиха границата, но не позволихме това да ни отдалечи от основната ни цел”, допълни германският пилот на Ред Бул.
 
“Преди началото на състезателния уикенд хората твърдяха, че ако вали в деня на Гран При на Бразилия, това ще бъде голяма трудност за нас. Ние доказахме, че сме еднакво добри на суха и на мокра писта. След около 10 или 20 обиколки вече бях четвърти или пети, точно зад Фернандо Алонсо”, обяви световният шампион.
 
Себастиан Фетел е едва третият пилот, след Хуан Мануел Фанджо и Михаел Шумахер, който е спечелил три поредни титли във Формула 1. Германецът стана най-младият трикратен световен шампион, след като отне първото място по този показател на Айртон Сена.