Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще кара за Ферари от следващия сезон. Германецът подписа тригодишен договор с „черните кончета“ и заменя в скудерията Фернандо Алонсо.
 
Фетел кара за Ред Бул от 2009 г., но след Гран При на Япония в началото на октомври официално беше обявено, че напуска настоящия си тим след края на сезона. Още тогава от Ред Бул обявиха, че той ще премине във Ферари, официално потвърждение за това липсваше до днес.
 
„Следващият етап от кариерата ми във Формула 1 ще бъде във Ферари. За мен това означава сбъдването на една мечта. Когато бях дете, Михаел Шумахер караше за отбора, а той беше моят идол. За мен е голяма чест, че ще се състезавам за скудерията“, заяви Фетел.
 
„Вече имам известна представа какво означава духът на Ферари, тъй като през 2008 г. Спечелих първата си победа във Формула 1 с Торо Росо в Монца, но двигателят беше на „черните кончета. Скудерията има големи традиции във Формула 1, а аз съм мотивиран да помогна на отбора да се върне на върха“, допълни германският пилот.
 
„Ферари реши да се довери на най-младия шампион в историята на Формула 1. За автомобилния спорт Себастиан Фетел е уникална комбинация от младост и опит. Очакваме заедно с Кими Райконен да ни донесат много поводи за радост. Всички заедно изпитваме еднакво желание за успехи, което ще ни помогне да напишем нова успешна глава от историята на Ферари“, заяви босът на тима Марко Матиачи.