Трикратният световен шампион и пилот на Ред Бул Себастиан Фетел призна, че е поласкан от факта, че в последно време непрекъснато е сравняван със своя сънародник и легенда Михаел Шумахер, спечелил рекордните седем титли във Формула 1. За последно пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън сподели, че състезанията във Формула 1 са също толкова скучни в момента заради доминацията на Фетел, колкото и по времето на Шумахер.

„Да те сравняват с Шумахер е комплимент. Но сега е много различно. Мисля, че може би едно състезание беше изключение - Сингапур. Тогава разликите, които имахме помежду си, бяха невероятни, бяхме с две секунди по-бързи от колите зад нас. Състезанието в Корея приличаше на това на "Спа", разликата беше между 3 и 6 секунди за цялото състезание”, коментира Фетел.

„Ако се върнем 10 години назад, тогава е била между 30 и 60 секунди, което е много. Сега ако направиш една тъпа грешка - например в Корея да блокираш гумите, което е много възможно, тогава 3 секунди са нищо в сравнение с 30 или 60", допълни германецът, който може да спечели титлата още в следващото състезание за Гран при на Япония този уикенд.