Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е на мнение, че Ред Бул в момента се представя доста над очакваното предвид ужасяващата предсезонна подготовка. Следващата спирка за него, както и за останалите отбори, е Куала Лумпур, където в края на месеца ще се проведе Гран При на Малайзия. Фетел даде коментара си преди втория старт за сезон 2014, като прогнозира, че ще има гръмотевични бури в Малайзия.

Себ едва ли ще иска да се връща към първия старт за кампанията в Австралия, където му се наложи да се оттегли от състезанието заради проблем с двигателя, който от този сезон доставя Рено. Повредата на практика сложи край на надеждите му за десета поредна победа и го остави в търсене на първи точки за 2014 година.

„Все още ни предстои много работа по колата, но беше окуражаващо да видим, че темпото ни в Австралия бе по-добро от очакваното“, обясни Фетел.

„Да се надяваме, че ще надградим над него и ще започнем да трупаме по-сериозни точки в следващите два старта. Като гледам пистата в Малайзия, двете места с най-добри шансове за изпреварване са първият и последният завои, тъй като и двата са предшествани от дълги прави. Моите любими завои обаче са пети и шести. Като изключим сложността на трасето, трябва да се справяме и с тропическите жеги. Може да се наложи да пилотираме при влажност от 90 процента, а гръмотевичните бури следобед не са рядкост“, завърши Фетел.