Спечелилият предсрочно четвърта световна титла във Формула 1 Себастиан Фетел завоюва 44-и полпозишън в кариерата си, след като даде по-добро време от съотборника си в Ред Бул Марк Уебър в квалификацията за Гран при на САЩ. Германецът изпревари австралиеца в последните секунди, след като завъртя най-бързата обиколка на пистата „Америка” за 1:36.338 минути.

Уебър остана втори с време 1:36.441 минути. В челната петица са още французинът Ромен Грожан с Лотус, германецът Нико Хюлкенберг със Заубер и британецът Люис Хамилтън с Мерцедес. Испанският пилот на Ферари Фернандо Алонсо остана шести, а съотборникът му Фелипе Маса, който от следващия сезон ще се състезава за Уилямс, ще стартира утре от 15-а позиция.

Мексиканецът Серхио Перес с Макларън е седми, а заместникът на Кими Райконен в последните две състезания от шампионата в Лотус Хейки Ковалайнен също влезе в топ 10 и заема осмата позиция. Валтери Ботас с Уилямс е девети, а мексиканецът Естебан Гутиерес ще стартира десети пред Даниел Рикиардо, Пол ди Реста и Дженсън Бътън.