Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел похвали феновете за страхотната подкрепа по време на Гран при на Мексико, където 28-годишният германец отпадна. Пилотът използва случая да разкритикува привържениците в Германия, въпреки че този сезон нямаше състезание в родината му.

„Въобще не знам какво се случи с надпреварата в Германия. По-рано беше великолепно, но това се промени в последните години и идват все по-малко фенове. Тук в Мексико видях повече немски флагове, отколкото в Германия”, сподели Фетел след Гран при на Мексико.

Международната автомобилна федерация (ФИА) зачеркна от календара на Формула 1 предвиденото за юли тази година състезание в Германия. Така за първи път от 55 години в родината на Фетел, Нико Розберг (Мерцедес) и Нико Хюлкенберг (Форс Индия) не се проведе надпревара, тъй като нито шефовете на пистата „Нюрбургринг”, нито организаторите в Хокенхайм не успяха да се разберат с шефа на Формула 1 Бърни Екълстон относно финансовите изисквания за участие.

„Не знам какво не върви. Може би хората са уморени, а може би билетите са твърде скъпи. Германците са реалисти и знаят колко пари биха похарчили за нещо. Жалко е да се вижда, че все по-малко германци идват на състезанията, въпреки че немски пилоти се борят за победи. По-добре няма и да стане! Другите страни ни показват, че все още има страст към този спорт”, допълни германският пилот на Скудерията.