Седмица след края на най-оспорвания шампионат във Формула 1 Тото Волф отново даде да се разбере, че от Мерцедес са разочаровани след загубата на шампионската титла.

Първият силен израз, който използва шефът на Мерцедес Тото Волф по време на пресконференцията след Гран При на Абу Даби беше, че е "ограбен".

В отбора са напълно разочаровани след загубата на шампионската титла при пилотите. Волф обаче не спря и дори сравни събитията на надпреварата с едно от най-знаковите събития в световния спорт през 20-ти век - "Божията ръка" на Диего Марадона. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Шефът на Мерцедес не спря и дори си припомни и още един футболен момент - "призрачният" гол на Джеф Хърст във вратата на Германия по време на Мондиала в Англия през 1966 година.

"Това е несправедливост, която определено може да се сравни с "Божията ръка" на Марадона или гола на "Уембли" през 1966 година", коментира Волф пред Bild. 

"Непоследователните решения на директора на състезанието лишиха Люис от титлата. Всеки съд ще бъде на наша страна, но ние не искаме да печелим така титлата. Разочаровани сме с Люис, сърцата ни плачат. Когато принципите на спорта не се съблюдават възниква въпросът трябва ли да се работи толкова", добави той.

Макс Верстапен спечели титлата в последната обиколка на надпреварата в последния старт от сезон 2021.