Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел няма да се завърне във Формула 1 след пенсионирането си през 2022 година, въпреки че от седмици се тиражират слухове с неговото име, съобщава "Билд". 

Спекулациите набраха скорост, след като в началото на февруари беше обявено, че седемкратният световен първенец Люис Хамилтън преминава от Мерцедес във Ферари за сезон 2025. В този момент шефът на "сребърните стрели" Тото Волф (52) каза: „Трябва да решим какво искаме: младост или опит.“ След първите три състезания за сезона тенденцията очевидно сочи към опит.

Мерцедес иска пилот, който може да даде импулс, особено в развитието на състезателния автомобил. За трета поредна година германският отбор не е претендент за световната шампионска титла.

Звучи перфектно за самия Фетел и въпреки това германецът не играе никаква роля в мислите на Волф. Според "Билд" австриецът, който поддържа приятелски отношения с Фетел, има само двама кандидати за наследник на Хамилтън: Макс Верстапен или Фернандо Алонсо.

Това също означава, че въпреки активната си роля като тестов и резервен пилот в Мерцедес, Мик Шумахер не е опция за титулярен пилот, а за аутсайдер се счита и Кими Антонели. Италианецът е смятан за изключителен талант и е част от поддържащата програма на Мерцедес, а негов мениджър е самият Тото Волф.