И последната пречка пред трансфера на световния шампион във Формула 1 Макс Верстапен в Мерцедес е паднала, съобщиха различни източници в Нидерландия и Италия, както още F1-Insider и списание Auto motor und sport. Става въпрос за ветото на Йос Верстапен по този въпрос, наложено преди време.

Макс разчита много на баща си, както и на мениджъра си Раймонд Вермюлен, за да взима правилните решения за развитието на кариерата си, но в последните месеци в лагера на световния шампион тримата не бяха на едно мнение.

От обкръжението на Макс изтече информация, че Вермюлен и Йос са имали силни съмнения, че Хонда ще успее да създаде достатъчно конкурентна задвижваща система според новите технически правила, които влизат в сила за сезон 2026. Което обяснява и неохотните реакции от лагера на Макс за възможността той да продължи да работи с Ейдриън Нюи в Астън Мартин от 2026.

Това обаче вече е в миналото, тъй като различни източници твърдят, че Йос се е договорил с Тото Волф за трансфера на Макс от сезон 2026. Верстапен има договор с Ред Бул до края на 2028 г., но в него са предвидени клаузи за предсрочното му прекратяване от страна на пилота и те бяха потвърдени от Хелмут Марко.