Пилотът на Форс Индия Серхио Перес обяви, че предстоящото състезание за Гран При на Япония няма да се проведе, ако тайфунът „Фанфон“ удари пистата „Сузука“.
 
Тайфунът се формира над Тихия океан и се очаква да вали дъжд по време на тренировката в петък, но времето ще бъде сухо за съботната квалификация за място.
 
„Утре започва да вали, а бурята също може да пристигне. Ако това се случи, състезанието може да не се проведе“, коментира Перес.
 
„Има голяма вероятност в неделя да има порой“, заяви Валтери Ботас от Уилямс.
 
„Не можем напълно да прогнозираме трасето на бурята в следващите дни. За момента се очертава тайфунът да удари по-сериозно югоизточната част на Япония, но очакваме валежи северно от „Сузука“. Ако започне да вали, ще бъде проливно и може да продължи дълго време“, коментира главният метеоролог на Формула 1 Щефен Дийтц.
 
Само преди дни пък се появи информация, че провеждането на състезанието на „Сузука“ е под въпрос заради активизирането на вулкана Онтаке.
 
Състезанието за Гран При на Япония е очаквано с интерес заради оспорваната битка за титлата между Люис Хамилтън и Нико Розберг. Британецът води на съотборника си в Мерцедес с три точки.