Шарл Льоклер спечели квалификацията преди утрешното Гран при на Сингапур. 

Той се възползва от грешка на екипа на докосващия нова титла Макс Верстапен. Световният шампион се движеше с рекордно темпо и бе с близо секунда по-бърз от Льоклер в края на втория сектор в решителните обиколки, но му бе наредено да се прибера в бокса и да не завършва опита си.

Най-вероятната причина за това е фактът, че от Ред Бул не бяха сложили достатъчно гориво в колата на нидерландеца и той нямаше да има нужния един килограм за пробата след края на сесията за място. Така той ще стартира едва осми, а на първата редица до Леклер ще застане неговият съотборник Серхио Перес. 

Мексиканецът бе с 0.022 секунди по-бавен от монегаска, който стигна до полпозишъна на изсъхващата „Марина Бей“ с време от 1:49.412. Трети на стартовата решетка утре ще бъде Люис Хамилтън, който бе с 0.054 по-бавен от Леклер. Седемкратният световен шампион бе най-бърз в почти цялата продължителност на финалната фаза на квалификацията, но не успя да сглоби последната си обиколка и ще потегли трети.

Заедно с него на втората редица ще застане Карлос Сайнц от Ферари, а на третия ред ще бъдат Фернандо Алонсо и Ландо Норис.

Надпреварата за Гран При на Сингапур, 17-ти кръг за сезон 2022 във Формула 1, започва утре в 15:00 часа българско време.