Екипажът Григор Григоров/Даниел Миленков спечели третия кръг на едномарковия шампионат Хюндай Рейсинг Трофи (HRT) на Рали „Твърдица-Елена“. След 11 успешно финиширани състезателни отсечки общото време на екипажа е 01:24:31.0.

Втори завърши Христо Геров/Йордан Йорданов с време 01:24:38.2, а трети – Симеон Симеонов/Димитър Спасов с време 01:26:57.2.

Големите награди - парични чекове на стойност 2000 лв., 1000 лв. и 500 лв. връчи маркетинг директорът на Тотал България – Виолета Кметова. С купи за първо, второ и трето място награди Стефан Митов – национален директор продажби на „Индустриал Комерс“.

Екипажът Мирослав Ангелов/Калоян Атанасов финишира състезанието четвърти с време 01:47:10.7, тъй като във втория ден от надпреварата стартираха по система „рестарт“. В съботния ден екипажът катастрофира и приключи участието си след втората отсечка. Бързата реакция на механиците и отстранените щети от автомобила, позволиха на отбора да стартира в неделя.

Дебютантите в шампионата – Георги Делчев/Лазар Тевекелов не финишираха в състезанието. Екипажът не успя да овладее автомобила в първия състезателен етап в неделя и отпадна от надпреварата, въпреки добрите резултати, които показа в събота.

Интригата между Геров и Григоров започна още в първия ден на Рали "Твърдица-Елена". Двата екипажа се преследваха по отсечките и догонваха времената си.

В последния дълъг етап - "Предела", Григоров натисна газта и финишира с 20 секунди и седем десети пред Геров и зае лидерската поцизия с преднина от 7.9 сек. В етапа Григоров изпревари една кола и завърши с пето време. В отсечката, дълга близо 24 километра, Ангелов финишира трети, а Симеонов – четвърти. На супер специален етап, наречен "Хюндай" в центъра на Твърдица, Геров се опита да навакса времето, но на специален етап, дълъг малко повече от 2 км. няма как да натрупа голяма разлика. Григоров финишира втори със седем десети разлика. Трети е Ангелов, а четвърти – Симеонов.

„Това състезание е най-хубавото откъм техническа част като отсечки и километри. Точно това рали направи нашите пилоти много по-добри, защото отсечката „Твърдица-Елена“, която караха е дълга около 30 километра и четирите екипажа я финишираха за близо 20 минути. Това е най-дългияш етап каран някога като време в България. Отсечка с 270 завоя, в която имаше всичко – удари, изгубване на записки, равно време между лидери в нашия шампионат - Григоров и Геров. Това показва, че ние сме най-добре подготвеният отбор в това рали с най-добрите състезатели“, коментира треньорът на екипажите на HRT Петър Гьошев.

В генералното класиране на Рали "Твърдица-Елена" Григоров/Миленков завършиха седми, Геров/Йорданов на осма позиция, а Симеонов/Спасов са десети.