Мениджърският екип на Михаел Шумахер направи първото си изявление за състоянието на своя клиент след неколкодневно мълчание.
 
“Състоянието му остава критично, но стабилно. Искаме да подчертаем, че всяка информация за неговото състояние, която не идва от лекарите или мениджърския екип на Михаел, трябва да се счита за спекулация”, заяви говорителката на Шумахер Сабине Кем.

Според вестник "Билд" пилотът е в интензивното отделение на Университетската болница в Гренобъл и се наблюдава денононщно. Състоянието му е критично, въпреки че е стабилно. Шумахер обаче все още е с опасност за живота, допълва немското издание.
 
Тя разкри, че камерата от каската на Михаел Шумахер е предадена доброволно от семейството му на полицията. Сабине Кем направи изявлението, след като бившият пилот от Формула 1 Филип Стрейф разкри след разговор с доктор Жерар Сайлян от болницата в Гренобъл, че животът на Шумахер е извън опасност.
 
Най-успешният пилот във Формула 1, който вчера стана на 45 години, от шест дни се намира в изкуствена кома, след като получи черепно-мозъчна травма и мозъчен оток при падане със ски. Шуми беше подложен на две операции.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА