Отпадането на Владимир Арабаджиев и във второто състезание от сериите GP2 в Турция на пистата Истанбул Парк се дължи на повреда, подобна на тази, причинила катастрофата му в събота.  
 
Българинът получи повреда на спирачките на задните колела на същото място - спирането за 12-ия завой, където скоростта е около 290 км/ч. Само бързата и навременна реакция на Арабаджиев предотвратиха по-тежки последици от инцидента.
 
Определено Арабаджиев не е доволен от работата на отбора на Колони. От 6 състезания досега, в пет е имал технически проблеми. Само в едно – второто в Монако той не е имал такива, когато стартира 20-и, а финишира 13-и.
 
С бившия си отбор Rapax в GP2 Азия Владо с лекота се движеше в средата на колоната и записваше най-бързи обиколки. За съжаление обаче не бе възможно подписване на с този тим в основните серии GP2 за 2010 г. Сега с ръководството на Колони предстоят сериозни разговори, анализи и преговори. Не е нормално да има толкова много технически проблеми.
 
В края на другата седмица Владимир Арабаджиев ще бъде един от топ участниците на SPEEDSHOW 2010 на пистата „Дракон” в Калояново. От 4 до 6 юни, всеки ден Владо ще е на пистата, а феновете ще могат да видят на какво е способен той с картинг и обикновен автомобил, ще могат лично да говорят с него и да го разпитат за сериите GP2, лично да получат автограф./БЛИЦ