Българският екипаж Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Шкода Фабиа S2000) водят след 5-ата отсечка на Рали Сливен, което е кръг от Интерконтинентал Рали Челиндж (IRC).

Шесткратният шампион на България спечели 3 от общо 5 етапа днес и има аванс от 19.4 секунди пред Петър Гьошев/Димитър Спасов (Пежо 207 S2000). Трети, на 54.8 секунди, се движат Игнат Исаев/Милен Илиев (Мицубиши Лансър Ево 9).

Четвъртото място също е за български екипаж – Пламен Стайков/Слав Ландов (Мицубиши Лансър Ево 9), които изостават с 1:09.6 минути от лидерите. Стайков и Исаев обаче не участват в класирането за IRC, а само за българския шампионат.

Така трети в генералното класиране са Тодор Славов/Добромир Филипов (Рено Клио RS), които са на 1:32.6 минути от водачите. Варненският екипаж води при автомобилите с един двигателен мост. Непосредствено след тях е турският екипаж Ягиз Авджъ/Бахадир Гукенмез (Форд Фиеста S2000), който макар и с кола от по-горния клас, изостава с 5 секунди от Тодор Славов.

Сериозен инцидент се разигра в третия етап - Котел 1. Турският екипаж Ейтан Халфон/Седат Бостанджи (Форд Фиеста R2) излетя от пътя. Състезанието бе спряно за повече от 40 минути, а пилотът и неговият навигатор бяха откарани в болницата в Котел. Очаква се по-късно да има повече информация за състоянието им.

"До момента съм доволен от състезанието, въпреки че имахме проблеми в първия етап днес (Моллова гора)", коментира лидерът в ралито до момента Димитър Илиев.

"Колата ми прегря и започнахме да изоставаме, но после се оправи и нещата си дойдоха на мястото. Признавам, че бяхме доста изненадани от топлото време в Сливен", добави автомобилният ас.

Вторият в подреждането Петър Гьошев също бе на мнение, че до момента състезанието се развива чудесно за него. "Колата е добре, за щастие щетите от вчерашния първи етап се оказаха козметични и няма проблеми с управлението. Като цяло трябва да подобря линията на завоите и тогава смятам, че ще бъдем още по-бързи", каза Петър Гьошев.