Българският пилот от Формула 3 Никола Цолов за първи път в кариерата си спечели точки от двата дни на състезателен уикенд. След като вчера спечели спринта в Гран При на Австрия, днес в същинското състезание завърши на шесто място на „Ред Бул Ринг“ край Шпилберг.

Цолов потегли от десето място на стартовата решетка, но още на първия завой настана хаос, а Българският лъв на отбора АРТ Гран При се ориентира отлично и се озова осми. Малко след това вече беше на седмо място.

Впоследствие Никола Цолов прогресира до шеста позиция, но три обиколки преди края беше изпреварен и финишира седми. Последва наказание за Алекс Дън и по този начин българският пилот зае шестото място в класирането.

Победата спечели британецът Люк Браунинг (Хайтек Пулс Ейт) с общо време от 37:22,286 минути. Времето му се оказа със 7,103 секунди по-добро от това на Никола Цолов. Почетната стълбичка допълниха италианецът Габриеле Мини и шведа Дино Беганович (двамата от Према Рейсинг).

Със спечелените осем точки за шестото си място Цолов вече има 44 в общото класиране за сезона, където се изкачи на десето място. Лидер е Люк Браунинг със 106, следван от Габриеле Мини (95) и сънародника му Леонардо Фонароли от Трайдент (86).