Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Българският пилот Никола Цолов от АРТ Гран При направи разби конкурентите си и спечели спринта от Гран При на Австрия във Формула 3, а освен това направи и най-бързата обиколка по време на състезанието. Това е втората му победа в спринт за сезона.

Цолов завърши с време 1:25,536 часа и се справи по много убедителен начин със своите съперници. Българинът стартира от трета позиция, но след това последователно задмина Мартиниус Стенсхорн (Хайтек Пулс Ейт) и съотборника си Кристиан Менсъл.

Менсъл изпревари Стенсхорн още на първия завой, а Цолов направи своето изпреварване на шестия завой. След това се появи и кола за сигурност на пистата, след като Кацпер Щука (Ем Пи Моторспорт) отпадна от надпреварата.

Никола Цолов направи ключовото изпреварване на своя съотборник Менсъл в седмата обиколка на четвърти и пети завой. След това Менсъл и Стенсхорн притиснаха българина, но той успя да удържи натиска им.

Както е известно, на 25 май Цолов спечели спринта в Гран При на Монте Карло. С 36 точки към момента българският състезател заема 12-о място в общото класиране за сезона.

Шестият състезателен уикенд за сезона във Формула 3 приключва утре с основното състезание на пистата „Ред Бул Ринг“, което ще стартира в 9:30 часа българско време. То ще бъде с продължителност от 26 обиколки, а в него Никола Цолов ще стартира от десетото място.