Първият модел на Ферари, който легендата Михаел Шумахер кара след преминаването си в италианския тим през 1995 година, беше пуснат в продажба. От "Джирардо енд Ко" не разкриват цената му, като всеки желаещ да го закупи ще трябва да се свърже лично с британската компания. Tя от години се занимава с продажбата на ретро и спортни автомобили.

Експерти твърдят пред "Autosport.com.ru", че кандидатите за специалния болид трябва да платят поне 7 милиона евро. На толкова го оценяват, като цената може да бъде и по-висока.

Шумахер, който в края на 2013-а пострада при инцидент със ски и от няколко години се възстановява, печели първите си две титли във Формула 1 с тима на Бенетон. След това е привлечен като суперзвезда от Ферари през 1995 г. с цел да донесе първа титла на отбора от 1983 година до онзи момент. На 16 ноември 1995 г. германецът прави първите си 17 тестови обиколки за Ферари с модел "412 T2" през близо 2000 зрители на клубната база във Фиорано. По-малко от седмица по-късно той кара същия болид и на тестове в Португалия. Впоследствие Шумахер кара друг болид през сезон 1996 г., след което печели пет световни титли с Ферари в периода 2000-2004. През 2018 г. Ферари прави пълно обновление на шасито, скоростната и спирачната система на колата, както и пребоядисване. Автомобилът е получил сертификат за автентичност от компанията.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Заедно с колата, от "Джирардо енд Ко" продават протоколите с времената от двете тестови карания на Шумахер. 

"Няма нужда да казваме, че за нас е чест да отговаряме за продажбата на тази изключителна и важна кола от историята на Формула 1. Истинска радост е не само да имаме шанса да прекараме време с такава машина, но и да й намерим нов собственик", коментира собственикът на компания Макс Джирардо.