Бившият бос на Формула 1 Бърни Екълстоун направи шокиращо разкритие за седемкратния световен шампион Люис Хамилтън. 91-годишният милиардер е разговарял с бащата на британския пилот на Мерцедес и е убеден, че Хамилтън няма да се състезава следващия сезон. Той бил много разочарован след загубата на световната титла от Макс Верстапен в последната обиколка на пистата "Яс Марина" за Гран при на Абу Даби. Нидерландският пилот на Ред Бул се възползва от открилия му се шанс обиколка преди края и изпревари британеца, за да спечели първата си титла.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Не мисля, че ще се завърне. Смятам, че няма да се състезава през следващата година. Разочарованието му от Абу Даби е твърде голямо и аз го разбирам. Сега е със 7 титли – колкото и Михаел Шумахер. Това е идеалният момент да се насочи към модата“, сподели Екълстоун за швейцарското издание Blick.

„Преди няколко дни говорих с баща му и веднага разбрах, че той не иска да говори за бъдещето на сина си. Продължихме разговора с бизнес теми“, добави британецът.