Този уикенд на състезателна писта „Серес“ в Гърция ще се проведе 8 и 9 кръг от Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм. В него ще вземе участие най-добрият български мотоциклетист в клас SuperBike 1000cc Мартин Чой. Любимецът на българските мото-фенове е абсолютен фаворит за спечелване на състезанието. Той познава пистата отлично и дори държи рекорда й за най-бърза обиколка с мотоциклет.

В петък Мартин стартира със свободни тренировки и още в първите обиколки изпъкна с отлични времена – най-бързата беше 1:20.529. След него с най-добър резултат се нареди Светлин Иванов с 1:21.023.

Днес пилотът на „EKO Racing Team” го очакват предварителни квалификации. Първият старт от състезанието в клас 1000сс е насрочен за 16:35 ч. Вторият старт е в неделя от 14:10.

За момента Мартин е на четвърто място в общото класиране на Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм. Причината за това е, че той пропусна няколко кръга от шампионата поради участия в други състезания. До момента Мартин е спечелил всички кръгове от Източноевропейския шампионат, на които успя да присъства тази година.

Основни опоненти в класа на Мартин през уикенда ще бъдат българинът Ангел Караньотов с Дукати, както и румънецът Роберт Мурешан. Припомняме, че Караньотов се беше оттеглил от състезанията, но ето, че отново застава на старт.