Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън разказа за проблема, който имаше със зрението в края на Гран При на Монако. Британецът финишира втори в надпреварата, зад съотборника си Нико Розберг. Отношенията между двамата рязко се влошиха вчера, когато немският пилот допусна грешка в края на квалификацията, излетя от пистата и опропасти (б.р. - заради жълтите знамена) последните бързи обиколки на пилотите, намиращи се на трасето, включително тази на Хамилтън.

"Когато се появи проблемът със зрението ми, се наложи да карам с едно затворено око. Така реално няма как да поддържаш темпото си на сложно улично трасе като това в Монако", разказа за проблема си Хамилтън.

След състезанието той говори и за скандала му с Розберг. "Двамата седнахме и изяснихме всичко, което трябваше да се изяснява. Прегледахме данните и видяхме каквото ни беше нужно. Искаше ми се и вие да бяхте там", обърна се британецът към журналистите.

"Доволни сме. Уикендът беше труден, но онова, което не те убива, те прави по-силен. Аз мога да извлека единствено позитиви от този уикенд", добави Хамилтън.

С победата в Монако Розберг отново поведе в класирането при пилотите във Формула 1. Германецът има 122 точки срещу 118 на Хамилтън, който е основният му конкурент. Третият Фернандо Алонсо (Ферари) е далеч назад с 61 точки.