Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън поздрави победителя от Гран при на Бахрейн във Формула 1 Себастиан Фетел с Ферари, както и своя съотборник Валтери Ботас за третото място на пистата „Сахир” край Манама.

„Първо искам да поздравя Фетел за победата. Той си я заслужи. Бори се от старта до финала и най-много я заслужаваше от всички. Моя е вината за изпуснатия старт. Допуснах грешка, забавих Рикиардо, затова ме наказаха с пет секунди. Ферари свърши отлична работа. Поздравявам ги. Разочарован съм. Неприятно е да губиш точки. Дадох всичко от себе си, но то не бе достатъчно”, коментира Хамилтън след надпреварата.

"След това искам да поздравя Валтери, който бе голям джентълмен на пистата и показа как се състезават големите пилоти, без излишна злоба, разчитайки реалната си ситуация. Ако ме беше забавил, и двамата можеше да не сме на подиума сега. Срещу нас имаме този летящ отбор на Ферари. Както казах и след първите два старта, сезонът предстои да бъде един от най-великите в историята на Формула 1", допълни британецът.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ ЗА СЕЗОН 2017 НА ФОРМУЛА 1 - ТУК

БЛИЦ СПОРТ представя: Отборите и пилотите във Формула 1 - ТУК