Британският пилот на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън изрази надежда, че някой ден ще може да се състезава и с мотор в най-популярната надпреварата Mото GP.

„Според мен би трябвало да ни е разрешено да се състезаваме и в други серии. Това ще е много яко. Не бих пропуснал нито едно от състезанията във Формула 1. Бих искал да участвам във всички серии. Би ми харесало да карам в MotoGP. Ще се зарадвам, ако мога да карам такъв мотор“, призна Хамилтън, който коментира и решението на своя колега от Формула 1 Фернандо Алонсо да се състезава в автомобилното състезание Индианаполис 500 в САЩ. 35-испански пилот на Макларън обяви, че ще получи съдействие от Хонда и тима Андрети Аутоспорт, за който ще кара в САЩ, а заради този експеримент ще пропусне Гран при на Монако.

„Това е съвсем различна категория, при това много, много различна. Никога не съм карал на овална писта. Не съм запознат с настройките на колата, мисля, че тя е асиметрична. Не знам нищо за банкетите, как се използват гумите. Там ще отиде един от най-добрите пилоти в света. Със сигурност Алонсо ще е най-добрият“, каза още британецът.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ ЗА СЕЗОН 2017 НА ФОРМУЛА 1 - ТУК

БЛИЦ СПОРТ представя: Отборите и пилотите във Формула 1 - ТУК