Световният шампион за последните два сезона във Формула 1 и общо с три титли в кариерата си Люис Хамилтън се усъмни в качествата на четирикратния първенец на планетата Себастиан Фетел. 30-годишният британски пилот на Мерцедес би избрал германеца от Ферари за свой съотборник, но му било трудно да прецени дали Фетел е наистина толкова добър.

„Ако си шеф на отбор, искаш да имаш двамата най-добри пилоти. Историята обаче ни е научила, че това не е непременно позитивно за тима. Бих могъл да Себастиан Фетел, имам голям респект към него. Но колко добър е той наистина? Това е трудно да се прецени, защото той не е бил досега съотборник с пилот като Фернандо Алонсо в един тим. Той кара заедно с Марк Уебър, който не беше на неговото ниво, а сега е с Кими Райконен, който в момента не е във връхната точка на постиженията си”, сподели Хамилтън в интервю за „Шпорт Билд” за 28-годишния германец.

Хамилтън си осигури предсрочно титлата във Формула 1 тази година, след което остана след германския си съотборник Нико Розберг в Гран при на Мексико и Гран при на Бразилия.