Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели деветата си победа за сезона. Британецът триумфира в Гран При на Русия, където записа победа и в дебютното състезание на Сочи в календара на Формула 1 преди година.

Хамилтън се възползва от проблемите на своя съотборник в Мерцедес Нико Розберг, който стартира от полпозишън, но отпадна още в самото начало на състезанието заради проблем с газта на болида си. Втори завърши Себастиан Фетел с Ферари, който измести Розберг от втората позиция в класирането за сезона.

Трето място зае Серхио Перес от Форс Индия. Топ 5 се допълва от Фелипе Маса (Уилямс) и Кими Райконен (Ферари), но финландецът ще бъде разследван заради катастрофата с Валтери Ботас.

В зоната на точките влязоха още Данийл Квят, Фелипе Насър, Пастор Малдонадо, Дженсън  Бътън и Фернандо Алонсо. Испанският пилот на Торо Росо Карлос Сайнс-младши, който вчера претърпя катастрофа и беше откаран в болница днес премина задължителния преглед и стартира в Гран При на Русия. Той катастрофира пет обиколки преди края.

21.jpg