Хлъзгавата писта "Каталуня" изненада Владимир Арабаджиев и останалите пилоти в GP. Както по-рано ви информирахме, най-добрият български пилот е все по-близо до Формула 1. Този уикенд Владо прави големия си дебют в престижните серии GP2, които са само една стъпка преди Ф1.

Малко след края на първата тренировка на големите Михаел Шумахер, Люис Хамилтън, Дженсън Бътън и компания на трасето се появиха Арабаджиев и останалите 21 пилоти от GP, за да въртят половин час по трасето.

"Всички пилоти се изненадаха от хлъзгавото трасе на "Каталуня". Това налага много промени по автомобилите. Работи се усилено по баланса на шасито. Проблемът е, че има малко време, но се надяваме на достойно представяне на Владо", заяви пред БЛИЦ Момчил Манчев от отбора на Арабаджиев.

Малко преди 16 часа българско време стартира квалификацията на пистата "Каталуня". Общо 22-ма състезатели ще участват в първия старт от календара на GP за 2010 година. Първата надпревара е утре, веднага след квалификацията на пилотите от Формула 1, а вторият старт ще бъде в неделя сутринта.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ