Пилотът на Заубер Нико Хюлкенберг призна, че е разочарован от старта на сезон 2013. От началото на шампионата той има едва 5 спечелени точки, което е много под предварителните му очаквания.

“Истината е, че колата не е такава, каквато всички искаме да бъде. Липсва ни скорост и трябва да работим върху това. Определено съм разочарован от представянето ми. Не е приятно да стоиш в по-бавен болид и да гледаш как другите пилоти се борят за победи и точки”, коментира Хюлкенберг.

Изказването му породи спекулации, че може да напусне отбора след края на сезона. Той минава за един от добрите пилоти и не е изключено част от по-големите отбори да проявят интерес към него.

”Във Формула 1 влизат много малко пилоти, а още по-малко са тези, които имат достатъчно бързи коли да се борят за победа. Ключът към успеха е търпението. Да даваш максимума и да чакаш да те забележат. Дженсън Бътън изкара няколко години в Хонда, където колата му не бе достатъчно добра, но след това стана световен шампион. Просто трябва да изчакаш правилния момент”, допълни Хюлкенберг.