Екипажът на "Глобул Рали Тийм" Крум Дончев/Петър Йорданов приключи на първа позиция в първия ден на Рали Сърбия. От общо 9 скоростни отсечки българите постигнаха 6 етапни победи. Надпреварата е предпоследен кръг от българския рали шампионат.

По програма двудневното Рали Сърбия 2012 се състои от общо 15 скоростни отсечки.

Надпреварата беше открита в петък вечер с церемониален старт в центъра на столицата Белград.

Състезателното начало на ралито бе дадено тази сутрин като екипажите ги очакваха 9 специални етапа на мокро и с гъста мъгла. Поради проблеми с времеизмерването началните два не бяха изминати в състезателно темпо и на практика надпреварата стартира с третата за деня отсечка. Там екипажът на "Глобул Рали Тийм" даде второ време. При следващата серия от три скоростни отсечки Крум Дончев и Петър Йорданов постигнаха три последователни етапни успеха.

След регламентиран престой в сервизната зона Рали Сърбия продължи с финалната за първия ден серия от три специални етапа. Екипажът отново постигна най-бързи времена и в трите отсечки.

След пристигането си в сервизната зона във Валево в края на ден 1 от рали Сърбия 2012 Крум Дончев коментира: "За момента успяваме да се справим с предизвикателствата, които ни предлага Рали Сърбия 2012. Климатичните условията през днешния ден определено не бяха за подценяване. По време на всичките отсечки карахме на мокро, а на места имаше доста гъста мъгла. Доволен съм от постигнатите времена в етапите, както и от факта, че при отделните преминавания ги подобряваме. Сега трябва да се концентрираме върху утрешния ден и оставащите ни шест отсечки."