Два български екипажа - лидерите в шампионата преди Рали Сърбия - Димитър Илиев/Добромир Филипов ("Виваком Рали Тийм", Шкода Фабия S2000) и следващите ги в класирането Петър Гьошев/Петър Йорданов ("Престиж Рали Тийм", Пежо 207 S2000) отпаднаха на третата скоростна отсечка на автомобилното рали на Сърбия.

На етапа Ластра 1 (10.06 км) двата екипажа са напуснали трасето, но без никакви проблеми за състезателите или автомобилите. За момента не е ясно дали отпадналите два екипажа ще продължат участието си в Сърбия Рали по системата "рестарт", която ще им позволи при евентуално добро класиране утре, да вземат от 5-ото рали за шампионата най-малко бонус-точките за класиране от първо до пето място само за втория ден. Този етап е спечелен от Ягъз Авджъ (Турция, Форд Фиеста S2000), който изпреварва с 4.04 секунди трикратните победители в това състезание Крум Дончев/Петър Йорданов (Глобул Рали Тим, Пежо 207 S2000).

В тази надпревара синът на добре познатия у нас Неджат Авджъ е бил с 1.27 км/час по-бърз от българския пилот Крум Дончев.

Девети в класирането за националното първенство и 10-и в общото класиране на Сърбия Рали на етапа Ластра е екипажът на "Октан Тийм" Антон Титов/Венцислав Мирчев (Ситроен DS R3T), който изостава от лидерите Дончев/Йорданов на 3.2 сек. Третата позиция (15-и в генералното) е за екипажа на "Стари столици" Христо Атанасов/Марин Иванов (Ситроен Саксо), които са разделени от челото на 1.20 мин.

БЛИЦ припомня, че Димитър Илиев се превърна в първият състезател, печелил Рали Сърбия 5 пъти в неговата 44-годишна история. В сегашната надпревара обаче автомобилният ни ас първо имаше проблеми с навигатора си Янаки Янакиев, който беше върнат по спешност в България и приет за операция в софийска болница. Сега пък Илиев напусна трасето в етапа Ластра 1 и не е ясно дали ще продължи участие.