Екипажът на "Глобул Рали Тим" Крум Дончев/Петър Йорданов завърши втори на Рали Твърдица-Елена 2013. Деветото издание на надпреварата беше четвърти кръг от родния рали шампионат, като за първи път го спечели Димитър Илиев.

Екипажът на "Глобул Рали Тим" постигна най-добро време в специалния етап "Детелината", който се проведе пред около 10 000 зрители в град Твърдица.

Същинската част от ралито беше в неделния ден с нови 7 етапа. При преминаването на най-дългия - Елена-Твърдица (20 км), на 5 км преди финала, Дончев и Йорданов имаха проблем със спирачките, който бе отстранен в последвалата сервизна зона. Следобед напредварата продължи с 3 етапа, един от които бе за отбора на "Глобул Рали Тим". В последният етап отново се появи проблемът със спирачките, при което Крум Дончев и Петър Йорданов финишираха на второ място в състезанието.

"Щастливи сме, че стигнахме до финала. Борихме по скоростните етапите на Рали Твърдица-Елена с новия ни Форд Фиеста R5, който е много бърз и се надявам да покажем по-добри резултати в следващите състезания. Поздравявам победителите, организаторите и публиката. Благодаря на отбора за добре свършената работа. С нетърпение очакваме следващото състезание", коментира Крум Дончев след надпреварата в твърдишкия балкан, която е печелил три пъти досега.

"Благодаря за добрата организация на Рали Твърдица-Елена. Етапите бяха страхотни, а публиката многобройна. Поздравявам победителите", сподели навигаторът му Петър Йорданов.