Българският пилот Павел Лефтеров и другите участници в първенството на Ауди Спорт TT Къп проведоха предсезонни тестове преди началото на шампионата, в който 18-годишният варненец ще дебютира този сезон. Миналата година по европейските писти всички научиха българския химн след успехите на Павел, който спечели общо 32 купи, състезавайки се в различни европейски шампионати.

Постоянните пилоти в Ауди Спорт TT Къп от различни националности изминаха общо 4 400 км на "Хокенхаймринг" с Ауди TT. Това им осигури важна информация и опит в целия процес.

По време на тестовете на 4.574-километровата писта, пилотите от едномарковия шампионат на Ауди направиха общо 955 обиколки. В края на драйв теста общото време за пилотиране на пистата беше 37 часа.

Освен навъртяните километри, младите таланти, на средна възраст от 20 години, участваха и в специфични практически тренировки, като старт и симулации на процедурите по време на един състезателен уикенд.

“По време на всички тренировки, както и на заключителното тестово състезание пилотите постигнаха много близки времена. За нас е много положително, че младите таланти изведнъж се оказаха сред най-добрите пилоти. Това подчертава високото ниво на пилотски умения в Купата през сезон 2016“, коментира мениджърът на проекта Филип Монделарс.

След тестовете на пистата в Хокенхайм младите таланти преминаха професионален медия тренинг в Audi Forum Neckarsulm. “Audi Sport TT Cup е повече от състезателни серии. Ние искаме да дадем на младежите основни умения за кариера на един професионален пилот, като в същото време ги научим на образцово поведение извън кокпита. Това задължително включва технически и медия тренинги”, добави Монделарс.

От 6 до 8 май Ауди Спорт TT Къп ще започне новия сезон с две състезания, които ще се проведат именно на "Хокенхаймринг".

“Стартът на сезона на "Хокенхаймринг" ще включва разнообразен микс от моторни спортове: DTM, световния раликрос шампионат и Porsche Carrera Cup. Радваме се, че имаме възможност да внесем един допълнителен акцент от Audi Sport TT Cup”, добави Монделарс.

"Тестовете приключиха успешно! Нужни са малко фини настройки, но колата е страхотна. Продължаваме тренировките с много хъс, за да сме готови за старта през май", коментира Павел Лефтеров.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ