Спечелилият четири от петте старта този сезон във Формула 1 - Люис Хамилтън, коментира тестовете в Барселона. След първия ден той даде трето време и заяви, че общо-взето скучае и не му е интересно, както по време на стартовете. Следващият е на 25 май при Димитър Бербатов в Монако.

"Днес беше обичаен тестови ден. Отработвахме стартирането, а след това пробвахме различни неща, след като пистата поизсъхна", коментира лидерът в шампионата на Формула 1.

"Разбира се, не е така интересно, както в състезанията, но това е част от работата ми. В края на тестовете подобрихме работата на болида, от който не бях особено доволен в края на миналата седмица. Тестовете са много полезни. Независимо от преимуществото ни при скоростта, трябва да сме сигурни, че съперниците ни не стоят на едно място. Седмицата преди старта в Монако ще е особено наситена, но ще намеря време и ще бъда на базата на отбора преди следващото състезание", допълни Хамилтън.

"На трасето в Монако ще е сложно да се справя с машината, да е далеч от стените, ще е трудно и за новия двигател. Ще се пробвам да спечеля пето поредно състезание", каза още британецът, който  спечели световната титла във Формула 1 през 2008 година.