Тимът от Формула 1 Макларън обмисля възможността дали да не използва болида си от миналата година след разочароващото представяне на новата кола в Гран При на Австралия, където Дженсън Бътън трябваше да използва всичкия си опит, за да вземе две точки.
 
Бътън, победител на “Албърт Парк” в три от предишните четири състезания, завърши девети в неделя. Неговият мексикански съотборник Серхио Перес финишира на 11-а позиция. Самият Дженсън Бътън призна след състезанието, че класирането му е много добро предвид, че колата се нуждае от значителни подобрения.
 
Макларън заложи на значителни промени по шасито на болида си за тази година, а не да направи еволюция на състезателната кола от 2012 г., както сториха останалите отбори за последната година, в която ще се използват V8 двигатели.
 
Това няма да е първият случай, в който Макларън са отказва от новия си болид за сметка на този от предишната година. През 2003 г. тимът заряза новата си разработка още преди да е участвала в състезание. Сега болидът от 2012 г. може да бъде върнат още за предстоящото в неделя Гран При на Малайзия.