След близо три месеца почивка Националният шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут се завръща с Писта Бургас 2014, а победителят от Долна Митрополия Константин Маршавелов ("АСК Ка-2 мотор", Мицубиши Лансър EVO X), има за цел първото място.

Преди третия кръг на първенството, който ще се състои този уикенд на 2210-метровото трасе в морския град, лидер е Пламен Камбуров ("AСК Автотранс Рейсинг Тийм", Мицубиши Лансер Ево 9) с 31 точки, но Маршавелов е на само 4 зад него. Така при добро представяне на тренировките в събота и успешен старт в неделя, той има отлични шансове да грабне победата.

„И тази година сме мотивирани да спечелим титлата в “Автомобилния шампионат на затворен маршрут”. Направихме сериозна подготовка на картинг писта „Лаута“ през паузата и мисля, че имаме отлични шансове за успех в Бургас. За да постигнем това обаче, най-напред ще се стремим да вземем полпозишъна в събота. Пистата е такава, че колкото по-добра е стартовата позиция, толкова по-голям е шансът за победа“, заяви Маршавелов преди старта.

Писта Бургас 2014 стартира с двете съботни тренировки, като първата ще е 20 минути, а втората 30. Победителят ще се реши в неделя от 10:00 часа след 17 зрелищни обиколки, като малката разлика в точките между първите трима, ще направи състезанието наистина интересно.