Тимът от Формула 1 Маруся помоли за търпение и уважение към семейството на пилота Жул Бианки, който е в критично състояние след тежката си катастрофа по време на Гран При на Япония в неделя.
 
Болидът на френския състезател напусна трасето на пистата „Сузука“ и се удари в трактор от поддържащата техника, който отстраняваше катастрофиралата кола на Адриан Сутил от Заубер. След това състезанието веднага беше спряно. Бианки беше откаран в болницата в Мие, където претърпя операция на главата, но за момента няма официално съобщение за състоянието му.
 
„Искаме да благодарим за огромната подкрепа, която Жул Бианки и неговото семейство получават в този тежък момент. Грижите за неговото състояние остават наш приоритет. Искаме да помолим за разбиране заради липсата на информация, както и да поискаме да бъде оказано уважение към семейството на пилота. От болницата ще излязат с официално съобщение, когато настъпи подходящия момент. Представители на Маруся и Ферари остават в клиниката за подкрепа на Бианки и семейството му“, заявиха от отбора.