Четиридесетте родни автомобилни състезател, както и други спортисти, сред тях борци, които в последните дни бяха залостени в преспите на високопланинската спортна база Белмекен, вече са по домовете си. Пътят беше пробит вчера и след като колите им бяха разринати, колоната "потегли към цивилизацията". Както вече стана ясно, на Белмекен се състоя първият исторически лагер-сбор на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС). Плановете за провеждане на практически занимания обаче се объркаха заради обилния сняг.

"Събота и неделя много валя, а и имаше силен вятър. Още в първия ден видяхме, че има пустиня от сняг и едва успяхме да си намерим автомобилите. Всичко обаче приключи благополучно. А и през цялото време бяхме добре - на топло, имаше храна, ток също. Не сме бедствали", разказа един от треньорите Стефан Драганов.

Той, както и другите треньори и автомобилисти, благодариха специално на Ахмед Хаджи, известен като Мечо. 72-годишният шофьор на роторната машина направи чудеса, за да пробие пътя. "30 часа кара машината без почивка", разказа Стефан Драганов.

На профила си във "Фейсбук" треньорът публикува и снимка със спасителя, към която написа: "Това е ЧОВЕКЪТ, който ни спаси от снежния капан! 72-годишният Мечо, както всички го наричат, а не разбраха истинското му име, е шофьорът на ротора, който за нас е Национален герой и е от хората, които са истинските, всеотдайните, неуморните или накратко - хората, които са кът! Този ЧОВЕК проправи път в снежната пустиня на над 150 човека да се приберат по домовете и при семействата си!".

________.jpg