Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг продължиха да доминират и в последната свободна тренировка преди Гран При на Бахрейн във Формула 1. По-късно днес е квалификацията за място на стартовата решетка на състезанието.
 
Хамилтън направи най-бързата обиколка – 1:35,324 минути, на 5,412-километровото трасе. Той беше по-бърз от съотборника си Розберг и във вчерашните две тренировки. Британецът е на крачка от продължаване на 100-процентовата си успеваемост в квалификациите от началото на сезона.
 
Нико Розберг, лидер в класирането до момента, направи най-бързата си обиколка за 1:35,439 минути. Трето време даде Серхио Перес от Форс Индия – 1:35,868. Тренировката за световния шампион Себастиан Фетел завърши 20 минути преди края на сесията, когато се завъртя на пистата и моторът му угасна.
 
Мерцедес доминира във Формула 1 от началото на сезона. Розберг спечели в Австралия и завърши втори след Хамилтън в Малайзия. Германецът води в класирането с 43 точки. Люис Хамилтън е втори с 25, а Фетел заема седма позиция с 15.