Болидите на Мерцедес доминираха през последните два дни на проведените тестове на пистата „Ред Бул Ринг” в Австрия. Отборите и пилотите тестваха нови части за останалата част от календара на Формула 1, като в сесиите не взе участие единствено тимът на Менър.

В първия ден на дъжд най-добро време даде резервният пилот на Мерцедес Паскал Верлен - 1:11.005 секунди със суперсофт гумите. Втори бе пилотът от GP3 Естебан Окон, тествал за Форс Индия, а трети остана Макс Верстапен с Торо Росо. На четвърта позиция завърши Антонио Фуоко с Ферари. Сузи Волф получи шанс отново да кара за Уилямс. Тя направи само 39 обиколки и остана в дъното на класирането.

През втория ден не валя дъжд и най-бърз бе Нико Розберг с Мерцедес. Германецът записа резултат 1:09.113 минути. Втори бе тестпилота на Ферари Естебан Гутиерес, а Валтери Ботас с Уилямс бе трети. Шампионът от DTM Марко Витман направи своя дебют с болид от Формула 1 и се подреди четвърти с Торо Росо. Победителят от първия ден Паскал Верлен караше за Форс Индия и остана пети пред пилота на Лотус Джолиън Палмър.