Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo спечели за четвърти път рали Твърдица. Надпреварата беше трети кръг от националния шампионат по рали и отново се радваше на огромен интерес и отлична организация.   

Тандемът натрупа преднина от 2,13 минути пред Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети в крайното класиране на третия кръг от рали шампионата завършиха Денис Станчовски и Явор Брънков (АСК „Престиж“, Peugeot 208 R2). 

В първия етап за съботния ден „Чумерна 1“ Ангелов и Гаджев стопиха преднината на лидерите във временното класиране в първия ден Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo 9) с 8,6 сек до 13,9 сек. В следващия етап „Предела 1“ с дължина 18,57 км екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ взе 21,8 сек на лидерите и поведе със 7,9 сек. На второто минаване на „Чумерна“ Сурилов и Здравков се забавиха на контролата на старта заради проблем в спирачките и изостанаха в класирането.

„Доволен съм от победата тук, защото не сме правили специална подготовка за рали „Твърдица“. Неприятно ни изненада спуканата гума вчера, заради която карахме половин отсечка. След това трябваше да наваксваме и се озовахме в ролята на догонващи. На последния етап вчера заради многото публика пързаляхме повече, въпреки че съм привърженик на по-чистото каране. Но не успях да се стърпя и пързалях повече.

В първия етап днес „Чумерна 1“ карахме с много силно темпо и очаквахме по-малка преднина, но след това знаех, че на спускането на „Предела 1“ ще сме по-бързи. В началото на отсечката влязох по-вътре в бавен завой и ударихме камък или нещо друго. Известно време очаквах да имаме спукана гума и бяхме по-внимателни. В следващите два етапа карахме за удоволствие и за публиката без напрежение“, коментира Ангелов след финала.   

Денис Станчовски и Явор Брънков (Peugeot 208 R2) са най-бързия екипаж с автомобил, задвижван от един двигателен мост, завършвайки на трето място в генералното класиране. Екипажът на АСК "Престиж" са и победителите в клас RC4, както и в класирането за купа "Тодор Славов".

Победителите в клас Е1 са Георги Янков/Цветан Балджиев (Mitsubishi Lancer Evo IX). Дилян Станков/Йордан Йорданов (Peugeot 208 R2) успешно завършиха на второ място в клас RC4 след тежка битка с Антон Титов/Динко Георгиев (Peugeot 208 R2). В крайна сметка разликата между двата екипажа е от 16,6 секунди в полза на Станков/Йорданов.

Следващото състезание от шампионата е рали „Сърбия“ на 25 и 26 септември, а сезонът завършва в Шумен с рали „Стари столици“ на 9 и 10 октомври. 

Пълното класиране в рали Твърдица 2021