Често емблематичните спортни автомобили и техните части се превръщат в източник на вдъхновение за създаването на различни видове колекционерски стоки. Един от последните примери за тази тенденция е ексклузивният лимитиран часовник, разработен от часовниковата марка Rec Watches в сътрудничество с Classic Team Lotus. Rec Watches създаде наистина уникален колекционерски аксесоар, вдъхновен от легендарната кола от Формула 1 и нейния прочут пилот Айртон Сена. Тези ексклузивни часовници ще привлекат вниманието както на ценителите на висок клас механични хронографи, така и на феновете на историята на моторните спортове.

През 1986 г. John Player Special Team Lotus се състезава във Формула 1, ставайки последният в историята на серията, който използва легендарната златно-черна ливрея на John Player Special. Легендарният бразилски пилот Айртон Сена се състезава зад волана на Lotus 98T, шаси номер 4, през този сезон. Тази кола беше последната, управлявана от легендата в емблематичната цветова схема. Сега част от тази конкретна кола е отразена в дизайна на нови ексклузивни часовници от Rec Watches. Създаден като част от творческо партньорство с Classic Team Lotus, хронографът ясно се отличава със същата емблематична черно-златна цветова схема.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Основният корпус на часовника е изработен от неръждаема стомана, с изключение на Chapter Ring, кръгла част, която обгражда циферблата. Този елемент е направен от кован алуминий, взет директно от оригиналните въздухозаборници на Lotus 98T. Самият циферблат е защитен от сапфирено стъкло, а каишката е кожена. Посочено е, че часовникът е водоустойчив до 100 метра.

Новата ограничена серия часовници Rec ще се състои от само 989 броя, всеки от които ще струва на клиентите 3995 долара. Доставките на ексклузивните хронографи ще започнат през март 2025 година. В момента само малко над 150 часовника са налични за поръчка - останалите вече са разпродадени.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!