Оцелялата по чудо след зверска катастрофа германска красавица София Фльорш, която претърпя 11-часова операция на гръбначния стълб, се възстанови невероятно бързо и година по-късно се завърна на мястото, на което се случи ужасяващия инцидент.

Преди година в състезание от Формула 3 в Макао 17-годишната тогава германска тийнейджърка излетя със 250 км/час извън трасето на няколко метра височина и се удари в предпазните огради. Въпреки ужасяващата катастрофа германката не се отказа от моторните спортове и се възстанови учудващо бързо.

18-годишната вече Фльорш се завърна на пистата още през март в Монца, а в края на миналата седмица се върна и в Макао, където преди година можеше да загине.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Чувствам се много добре, ако трябва да бъда честна. Да, инцидентът беше лош, но се радвам, че отново съм тук. За мен беше ясно, че искам да се върна в Макао. Това състезание е връхна точка за всеки пилот от Формула 3“, сподели германката, която завъртя осем обиколки на пистата за около 20 минути и се класира 23-а в състезанието.

След завръщането си във Формула 3 тийнейджърката е взела участие в 24 състезания и има 149 точки, които и отреждат седмо място в генералното класиране.